Maltitol - Maltitol 80/55
Maltitaste maltitol sirap erhålls genom katalytisk hydrogenering av maltsocker sirap.
Har ett lägre glykemiskt index jämfört med vanligt socker.
Lågt kaloriinnehåll.
Ger ingen oönskad smak i munnen.
Utmärkt värmebeständighet.
Låg hygroskopicitet.
Ger kontroll över viskositet, kristallisering och färg.
Orsakar inte tandförfall.
Ger ett utmärkt knastrande ljud i godisbeläggningar.
Går inte in i Maillard-reaktionen.
Uppfyller USP/EP/BP standarder.
Användningsområden: choklad, glass, dietprodukter, kakor, kex, socker, tuggummi, energibarer, läskedrycker, halva, sylt, bredbar choklad, våfflor och bakverk.
Förpackningsformer: Burk, Fat, Tank och Flexi Tank.
Hållbarhet: 24 månader.
Ursprung: Turkiet.